Tweede divisie wedstrijd 7 juli 2019 Utrecht

Poe poe. Het zit erop! Drie sprinttriathlons in één week tijd. Hoe is deze planning tot stand gekomen.  Eerst de divisie wesdrijd in Utrecht op de agenda zetten. Daarna Schagen in de agenda. Niedorp lukte nog niet dus op de wachtlijst ( voor mij dan). Maar uiteindelijk kon ik daar ook starten. En zo stonden Yoni Pronk. Jo-ann Kruijer en Kim Kardinaal drie keer aan de start deze week. Want zij hadden ook zo’n fantastische planning gemaakt. Dat maakte de week wel zwaar. Inclusief diplomeren van een collega en studenten van het Noordwest was de week vol!

Maar eerst ons stukje over Utrecht. Aan de start Jo-ann Kruijer, Yoni Pronk, Annet Roest en Kim Kardinaal. Weer een compleet team aan de start. Hoe fijn is dat? Vertrek vanuit Noord-Scharwoude. Ik reed dit keer. Met de fietsendrager van Yoni’s ouders op de trekhaak zodat de fietsen weer vervoerd konden worden. Kwart over tien verzamelen om op tijd in Utrecht te zijn. Start om kwart over één, sharp!

Na een goede repetitie in Niedorp waren we er klaar voor. Aangekomen op de plaats van bestemming herkende we alles van vorig jaar. Nog een klein stukje fietsen. Jo-ann volgde ons naar Recreatieplas Strijkviertel.  Onze teamcaptain Yoni melde ons aan. Alle fietsen, helmen en tassen beplakt met nummers . En op naar de wisselzone. We stonden lekker bij elkaar. Dit keer geen zoektocht door een parc fermée naar je plekje. Alles klaar zetten en op naar de start.

Voor de zwemstart nog even snel een teamfoto. Deze werd gemaakt door een vriend die ik heb leren kennen op trainingsweek in Mallorca. Zijn echtgenote doet mee in het team van Vrouwen triathlon Utrecht. Zo grappig dat je elkaar nu steeds tegen komt in de tweede divisie. Klaar voor de start en zwemmen! Het was weer een wasmachine. Even lekker zwemmen en dan de boei! #$%@#$%^&** ik zit aan de binnenkant. Schoolslag was niet eens mogelijk. Te krap, te druk, pppffff. Snel de ruimte op zoeken tot de volgende boei. En daar weer de ruimte opzoeken. Dan maar wat extra meters zwemmen maar wel in de rust. En daar was die enorme hoge kant weer. Klimmen en reiken naar een arm om een hulpje. ( ik heb nog een blauwe plek op mijn scheenbeen, zo soepel gaat dit niet bij mij….) .In de wisselzone zie ik dat Yoni al weg is. Jo-ann is er nog en gezamenlijk gaan we de wisselzone uit. Annet komt dan net aan om te wisselen. Jo-ann zit eerder op de fiets . Iets met jeugd??? Snel die fiets op en knallen. En staat behoorlijk veel wind.  Jo-ann had daar veel last van vertelde ze.

Terug in de wisselzone is Yoni al ver vooruit. Ik zie haar bij het keerpunt. Ze gaat lekker in tegenstelling tot in Niedorp. Dat ging niet helemaal lekker vertelde ze. Ik liep nog steeds voor Annet. Maar bij de terugweg van het keerpunt kwam ze al aan. Dus ik moest snel lopen. En hield het langer vol dan vorig jaar om voor te blijven. Volgend doel zo dicht mogelijk er bij blijven en hopen dat niemand mij meer inhaalt.  Huhm , dat is mislukt. Maar over de finish denken we dat we toch heel dicht bij elkaar zitten. Jo-ann komt heel gemakkelijk aan lopen als vierde van ons team. Toppertje! Ik vindt het zo leuk dat ze in ons team zit. Altijd een gezellig praatje. En ziet van alles onderweg…. De vraag was of we de speciale lintjes hadden gezien? Welke lintjes? Nou die van de processie eikenrups. Op de lintjes stond PAS OP VOOR DE PROCESSIE EIKENRUPS. Nou geen lintje gezien…..wel de finish. We geëindigd op plaats 10 van de 27 teams! Nu nog dinsdag Schagen en dan nog één divisie wedstrijd in Zaanstad , 8 september. En daar verwachten we natuurlijk heel veel Zwefilo leden om ons en het mannenteam aan te moedigen! Want dit is zowat een thuiswedstrijd. …………

index index
index1 index1
index2 index2