Laatste wedstrijd Tweede divisie dames Noord

5 september was dit stuk te lezen op de site van de teamcompetities van de NTB.

Spannende ontknoping Schuiteman 2eDivisie Noord

In de 2eDivisie Noord belooft het zeer spannend te worden, met vier ploegen die allemaal nog in de strijd zijn voor het kampioenschap. Het is Hellas 3 – Utrecht dat de ranglijst met 10 punten aanvoert, maar Triteam Groningen 2 (12), ASU’11- Amsterdam (14) en TTW 2 – Weesp (15) volgen redelijk kort en hebben allemaal zicht op het kampioenschap. En, voor genoemde ploegen lonkt ook promotie naar de 1eDivisie.

Bij de vrouwen een iets meer afgetekend beeld: Aquapoldro 2 – Apeldoorn won dit seizoen nog geen enkele wedstrijd, maar dankzij drie keer een tweede plaats en één keer een derde plaats, gaat dit team toch comfortabel aan de leiding met negen punten. Vrijwel zeker dat de vrouwen uit Apeldoorn promoveren en volgend jaar in de 1eDivisie mogen strijden. Hellas 3 – Utrecht volgt als tweede met 15 punten, terwijl Triteam Groningen 3 als derde volgt met 17 punten.

Maar liefst 11 ploegen zullen na dit seizoen een niveau lager worden geplaatst, in de nieuwe 3eDivisie. Teams die zich willen handhaven zullen in Zaanstad dus een goede prestatie neer moeten zetten.

Jullie zullen natuurlijk begrijpen dat wij, het dames team niet voor promotie gaan. Het hele seizoen hebben we de middenmoot met af en toe een uitschieter naar boven behaald. En daar zijn we trots op! Waar wij wel op focussen is de degradatie. De laatste 11 teams gaan naar de derde divisie. Ook niets mis mee natuurlijk. Of zoals Jo-an zei wie weet halen we dat hogere plaatsen….uhh dat denk ik niet. We stonden voor aanvang van de wedstrijd in Zaanstad op plek 15, twee boven de degradatie. Dus dat werd bikkelen.

Jammer genoeg raakte ons vierde teamlid voor die dag Yoni geblesseerd en kon niemand als vierde vrouw starten. Dus Eva Kok, Jo-an en Ik stonden aan de start. Het was een niet stayer wedstrijd. Ik nam de rol aan als teamcaptain. Jo-an haalde de groene badmutsen op bij Yoni. En Eva werd tijdens haar vakantie benaderd dat ik via Jo-an haar in Alkmaar kwam ophalen.

Met zijn drieën richting de start. Parkeerplaats gevonden en op de fiets naar de inschrijving. Nummers opgehaald , maar wie had nu welk nummer. Dat stond niet op de envelop. Dus nog even terug en van de startlijst overschrijven zodat wel alles klopt. Naar het parc fermee. Veel rekken vol met fietsen dus focussen welke rij je moest inlopen als je uit het water komt. Wij bij de zwarte vlag. Fietsen neerzetten. Gelijk pak aan want we hadden maar heel even. Richting start. Eva vraagt nog even of haar badmuts goed zit. De streep zit recht. (lees het verslag van Rotterdam maar!) Daar nog even wachten en het water is. Bbbrr koud. We lagen er net in en het startschot was er al. Pppfff daar gaan we. Later vertelde Eva en Jo-an dat zij er ook wat van schrokken dat de start al zo snel was. Het water was koud en zwart. Alles prutbende. Lekker zwemmen was het niet. Ik ben geen volle bak gegaan in ieder geval. Maar probeerde door te zwemmen. Eva en Jo-an vertelde dat ze het ook lastig hadden.

Snel  het water uit waar zus Eva Kardinaal met Mees mijn neefje ons stond aan te moedigen. Pak uit en richting de fiets. Zwarte vlag, zwarte vlag en toch twijfel je even of je goed zit. Jo-

an zat dus niet goed en kon haar fiets niet vinden. Volgend jaar een goede kleurige handdoek mee is de tip. Niet dat kleine witte gastendoekje. Dat valt niet op.

De fiets op richting de Watertoren. Snel parcours met drie U-turns erin. Laat ik nou net gisteren op Papendal bochtentechniek geoefend hebben! Dus strak erom heen. Supergaaf dat je gelijk profijt ervan hebt! De polder in , genoeg wind. Super! Lekker tempo. Mooi dijkje. De meiden volgen. Eva heeft Jo-an ingehaald zie ik als ik de meiden tegenkom.

 De brug weer over en richting loop gedeelte.In het parc fermee staat Henk ( heb ik van horen zeggen, ik heb je niet gezien) en Ruud (die zag ik wel) zodat ik gelijk zie welke rij ik in moet. Hup, schoenen aan. Via een omweg het parc fermee weer uit. Aanmoedigingen van de rest van het mannenteam, Arno, Jos en Alan, hoor ik als ik naar de uitgang loop. Eva en Jo-an worden ook door het parc fermee aangemoedigd door hun. Dat blijft toch leuk!  De brug over en langs het kanaal rennen. Tempo erin houden. Ik wordt gelijk ingehaald door een paar snelle hindes. Laat ze maar gaan. Eén iemand haal ik later weer in. Het duurt altijd even voordat ik lekker loop. Onder de brug door en er overheen , keren en weer terug. Op de terugweg op de brug kom ik Eva tegen, ze gaat lekker. Een metertje of 100 komt Jo-an aansnellen. Om jaloers op te zijn. Nog even versnellen en ik haal nog een dame in. Dat is weer een plekje! Yes! Steven de vriend van Eva staat op de laatste meters aan te moedigen. Heerlijk, dat geeft even een boost. Dan over de ponton heen die in het water ligt. Ik doe voorzichtig met al die op en af stapjes. Dat zie je op de foto’s ook, weer erg charmant! Ik hoor later dat verschillende personen door kuilen vielen. Dat moeten we niet hebben. Vooraf zei ik al tegen de meiden als het regent is die ponton glad dus doe dan rustig aan. Nog maar een paar meters tot de finish. De mannen staan er alweer om aan te moedigen. Ik ben binnen! Even later komt Jo-an aangesneld. Die heeft gelopen zeg! En Eva daarna om ons team compleet te maken. Haar eerste 5 km na haar blessure, de topper! We hebben gestreden! Voor onze plaats in de tweede divisie. Ik had niet veel hoop. Maar het is gelukt! Na 5 wedstrijden hebben we eindplaats 16! Vandaag plek 22. Net op het nippertje. Na ons volgen nog 11 teams………..

Dus geen regen, geen lekke banden, geen ongelukken op de fiets, geen blessures tijdens het lopen, iedereen veilig binnen! En handhaving in de tweede divisie Noord! Op naar volgend seizoen. Nu ff klaar met triathlonwedstrijden……….pppffffff

Tot het volgende verslag, groetjes Kim Kardinaal, verslaggever ter plaatse!

1 1
2 2
index2 index2
index3 index3
index4 index4
index6 index6
index7 index7
index8 index8