Teamcompetitie sprintwedstrijd Klazienaveen

Verslag van Kim

Yes, we mogen weer! Via onze app groep werd gedeeld dat de divisie wedstrijden doorgaan. Gelukkig weer iets van een wedstrijd om naar uit te kijken. Op een geven moment werd de agenda gedeeld en konden we ons inschrijven voor de wedstrijden. Maarja wel allemaal weer kort dag. En bovendien de eerste twee wedstrijden zitten in de zomer(school) vakanties (11 juli en 14 augustus) dus …. dat geeft zeker probleem over wie er aan de start kunnen staan.

Gelukkig is er tijdens de trainingstriatlon van HHW en Langedijk weer enthousiast gesproken over de wedstrijden. En hebben Marieke en Nolda ons team versterkt. Daardoor konden met zijn drieën starten in Klazienaveen. Dat was nog allemaal even “kiele kiele”. Tot woensdag voor de start wisten we niet of we waren ingeschreven. Maar we kregen “groen” licht. De meiden hadden geen pakken van Zwefilo dus overal en nergens zijn er pakken opgehaald (en gepast).  Ik heb uiteindelijk een meeneemlijst van de Clinic doorgestuurd zodat Marieke en Nolda wisten wat er allemaal mee moest. En Nolda gaf aan dat we moesten aantonen dat we gevaccineerd of getest waren voordat we het evenemententerrein op konden komen. Dus gedaan…Nog even de planning door sturen……. En zaterdagochtend vertrokken we vroeg om Marieke in Schagen op te halen.

Twee en half uur later bereikten we Klazienaveen en wisten we nog meer van elkaar. Daar was die lange autorit dan wel weer goed voor. Ik was de teamcaptain voor deze wedstrijd. Marieke had wel als eens met Sjoerd een triatlon gedaan. Maar voor Nolda was het de allereerste in haar leven. In de auto hebben we heel veel besproken met elkaar. En wat allemaal belangrijk was.

Spullen ophalen, stickers plakken, trisuit aan, eten en wat drinken. En toen de loopspullen neerzetten. Op de fiets naar de andere wisselzone en daar de fietsen plaatsen. Zwemmen zonder wetsuit en ruim 500 m lopen op je blote voeten (en ik zonder bril de meiden volgend …dat is echt heel erg, ik zie n.l. echt niets dan) naar de start. Allemaal hadden we wat zenuwen tot de start. We starten allemaal wat achterin bij de start. Bij het water uitkomen zat Marieke al op de fiets en Nolda en ik kwamen tegelijkertijd eruit. Daarna snel op de fiets voor 4 rondes industrieterrein. Op een gegeven moment haalde ik Marieke in. Die op haar vintage racer de kilometers wegtrapte. Een paar keer kwam ik Nolda tegen. En dat is dan wel weer leuk als je elkaar en paar keer passeert. Na het fietsen konden we gaan lopen. Het kwik was opgelopen tot boven de 25 graden. Dus dat werd lekker zweten. Er was een heen en weerloopje van gemaakt met een klein lusje over de brug naar de ene kant van het veenkanaal en daarna weer terug naar de andere kant. Het lopen was inderdaad heel warm. Maar alle drie kwamen we tevreden binnen. Na afloop konden we heerlijk onder de tuinslang afspoelen. Daarna omkleden, spullen weer verzamelen. Alles op de auto zetten en weer terug naar Langedijk. Iedereen was dik tevreden. Het was een hele lange dag maar we hebben erg genoten. De kop is er af!

20210711 Klazinaveen - Omslagfoto 20210711 Klazinaveen - Omslagfoto
20210711 Klazinaveen (1) 20210711 Klazinaveen (1)