Verslag Teamcompetitie Triathlon Enschede

Zondag 15 mei, vandaag is het zo ver! De eerste team wedstrijd van het jaar. Het beloofd een goed seizoen te worden met veel enthousiaste meiden die zich hebben opgegeven om een of meerdere wedstrijden deel te nemen.

Kim, Ronja, Amy en Marieke hebben zich opgegeven voor de Team Time Trial in Enschede (https://www.uttriathlon.nl/). Helaas kreeg Kim vlak van te voren van haar fysio te horen dat ze even niet mag hardlopen. Twee dagen voor de wedstrijd nog een reserve inzetten bleek lastiger dan gedacht, zodoende stond Kim alsnog aan de start.

De avond van de voren allemaal de tassen ingepakt en sochtends toch met een zenuwachtig gevoel (weet ik zeker dat ik niets vergeten ben?) op naar de afgesproken verzamelplaats, thuis bij onze chauffeur Kim.

Het was een lange, gezellige rit maar de tijd werd ook nuttig besteed. De deelnemers informatie werd nog even grondig door genomen, het parcours bestudeerd en de strategie bedacht. Deze was als volgt: we moesten met hele team uit het water zijn voordat we verder mochten. Onze zwemtactiek was dan ook om achter elkaar aan te zwemmen met onze zwemtopper Amy voorop. Hierna volgde Ronja, dan Kim en als laatste Marieke. Amy moest na het keren goed opletten of iedereen het tempo kon bijhouden. Het fietsen zouden we kop over kop doen, waarbij Kim als supersterke fietser langere stukken voorop zou blijven. Kim kon alles geven, zij stapt na het fietsen uit de race. Het lopen zouden we bij elkaar blijven omdat de tijd van de laatste finisher geldt.

Eenmaal aangekomen op de campus van universiteit Enschede waar het evenement plaats vond begon de temperatuur al aardig op te lopen, wat een weertje! Fietsen van de auto gehaald, nog even insmeren met zonnebrandcrème en wij waren er klaar voor. Op naar de registratie, stickers op de juiste plekken geplakt en door naar het Parc verme. Onze fietsen kregen een mooi plekje aan de rand van de ingang dus die was makkelijk te vinden bij de wissels. Toen alle spullen klaarstonden is Kim naar de kaptains briefing gegaan. Hier kreeg ze te horen dat de regels voor het zwemmen zijn aangepast: je hoeft niet allemaal het water uit te zijn voordat je verder mag. Na kort overleg hebben we besloten dat wij onze strategie niet gaan aanpassen, en konden we richting de start.

Bij het zwembad begonnen de zwenuwen te komen. Toch wel spannend zo vlak voor de start! Met uitzicht op de ontzettend hoge zwembadrand waar we het bad uit moesten klimmen hebben we in de schaduw gewacht tot we aan de beurt waren. Eindelijk was het dan zover! Onze namen werden omgeroepen en het was tijd voor een verfrissende duik. Even inzwemmen en de hoge zwembadrand uitgeprobeerd, dit ging goed komen! We kregen een eigen baan en een eigen starttijd. De vrijwilliger telde af.... Start! 

Het zwemmen ging goed, Amy zorgde ervoor dat ze een tempo aanhield die we allemaal konden bijhouden. Met het bespreken van de strategie waren we er al snel uit dat je elkaar in het water niet echt kan helpen. Tijdens de race besloot Marieke het toch te proberen. Het was even zoeken naar de juiste manier maar het lukte toch. Na het keren aanzetten, Kim haar voet grijpen, en zo hard mogelijk duwen. Kim hield na het keerpunt haar linkerbeen stil zodat Marieke die makkelijk kon pakken. Binnen no-time kregen we het sein dat we nog maar 1 baan te gaan hadden. Snel uit het zwembad klimmen en door naar de wisselzone.

Op de Fiets ging Kim gelijk voorop en wat hebben we als team veel aan haar coaching skills gehad! Al gauw bleek dat er vooral op bochten rijden nog veel te verbeteren valt. Bij elke bocht (en het waren er veel!) moesten Kim en Amy wachten tot Ronja en Marieke weer bij waren. Door trappen in de bocht zoals ons werd aangemoedigd bleek toch nog erg lastig. We hadden afgesproken dat degene op kop een seintje zou geven als het tijd was om te wisselen maar het sein kwam niet! Amy heeft nog gevraagd of er gewisseld moest worden maar nee! Kim heeft de hele rit de koppositie gehouden.

Na de laatste ronde een snelle wissel gedaan en door naar het loopparcours. Marieke startte moeizaam dus Amy hielp met een duwtje in de rug. Na een kilometer of 2 begon Ronja het zwaar te krijgen. Gelukkig was dit precies het moment waarop Marieke juist weer lekkerder liep en kon Amy Ronja ondersteunen. Ondertussen stond Kim ons aan de kant aan te moedigen. In de laatste ronde ontstond er ene gaatje en liep Marieke iets vooruit. Na even twijfelen om om de rest te wachten toch besloten dat Ronja vast wel een eindsprint uit de hoge hoed tovert en dat deed ze zeker! Vlak voor de finish liep Amy vooruit en vloog Ronja vol in sprint over de Finish. Dat hebben we toch maar weer mooi gedaan!

Het was niet nodig om te wachten op de prijsuitreiking, we rekende niet op een podiumplek. In het sportcomplex van de campus waren gelukkig douches beschikbaar. Schoon en fris hebben we onze spullen verzameld en zijn we aan de terugreis begonnen. Onderweg terug zijn we nog gestopt voor een kom soep en een broodje bij La Place. Moe en voldaan kwamen we weer thuis, de eerste teamcompetitie zit erop!

 

De hele uitslag staat hier (https://nl.mylaps.com/evenementen/uitslagen/2022/may/15/enschede/2DNV_Tot.html).

Teamcompetitie triathlon 2 Teamcompetitie triathlon 2