Triathlon Langedijk 14 juni 2023

Een nieuwe plek, een nieuw zwem en fietsparcours; voor de organisatie best spannend en voor de deelnemers even wennen. Maar het pakte goed uit, mede door het prachtige weer, de vele toeschouwers en de enthousiaste speakers Matthijs en Willem. Maar liefst 52 Zwefilo leden deden mee, waaronder 12 clinic deelnemers, die de afgelopen weken hard getraind hadden om deze uitdaging aan te gaan. Daarnaast zaten in een aantal teams ook nog Zwefilo deelnemers. Om 19.00 uur ging de starttoeter voor de heren, gehanteerd door Erik Schipper, directeur van Pont Meyer, en 10 minuten later de dames, junioren, trio’s en clinic deelnemers voor hun 600m zwemmen, 20km fietsen en 5km lopen.

Bij de dames was het, net als vorige week, Joyce 1e Zwefilolid. Zij pakte met grote voorsprong de overwinning in een tijd van 1.11.01 Lida, die pas na het zwemmen echt goed op gang komt, besloot haar inhaalrace met de 2e plaats in 1.17.37 en toch wel verrassend als 3e Ronja, die daarmee ook 1e juniore was. Amy werd vierde, maar wel snelste Langedijkse! 

Bij de heren is Michael op de fiets en met lopen een klasse apart. De achterstand die hij opliep tijdens het zwemmen zette hij om in een voorsprong van ruim 1 minuut op Kay; 1.00.35 resp. 1.01.46. Derde werd Bradley in een tijd van 1.03.49 en was daarmee de snelste Langedijker.

Alle clinic deelnemers haalden met vlag en wimpel de finish en werden tijdens de prijsuitreiking in de bloemetjes gezet. Bij teams mocht het trio Oliebollenmix, met daarin Zwefilolid Michel Olij, zich melden op het podium voor de 2e prijs en ook nog eens als snelste Langedijker team.

Het was een zeer geslaagde en na afloop erg gezellige avond in en om Café De Heerlijkheid. Dank aan al onze vrijwilligers en sponsoren die het evenement hebben mogelijk gemaakt. [url|http://www.triathlonlangedijk.nl/fotos.php|Foto�s editie 2023|ext]

Triathlon Langedijk 2023 Triathlon Langedijk 2023
Triathlon Langedijk, krantenartikel Triathlon Langedijk, krantenartikel